Регистрация

Салата с див ориз с гъби

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
12 Jul
|
Видяна:
1422
Оцени рецептата

3 ч вода

1 кубче зеленчуков бульон

1/2 ч див ориз

1/2 ч дългозърнест ориз

113 г манатарки

1 ч гъби, нарязани на филийки

1 ч моркови, нарязани на тънки клечици

3 с.л. магданоз, нарязан

2 с.л. див лук, нарязан

1/4 ч орехи, нарязани

Сол и пипер

За винегрета:

1/3 ч кедрово масло

1/4 ч шафраново олио

1/4 ч бял винен оцет

Сокът на 1/2 лимон

2 ч.л. дижонска горчица

черен пипер

1 ч.л. смесени билки

 

Смесете водата и бульона в тенджера и оставете да заври. Добавете ориза и оставете да заври отново. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 45 минути, докато водата се абсорбира. Оставете да се охлади на стайна температура. Нарежете всички гъби и ги задушете в тиган на умерен огън, докато поомекнат. Смесете ги в голяма купа с ориза и добавете останалите съставки, включително винегрета. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа преди сервиране.

На винегрета: Смесете всички съставки в шишенце за оцет и разклатете, докато са добре комбинирани. Разклаща се добре преди всяка употреба.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта