Регистрация

Чили с пуешко

Автор:
петя добрева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

200 г телешка кайма

1/2 чаша лук - нарязан

1 чаша домати, консервирани - отцедени, без семената, нарязани

1/2 чаша доматен сос

1/2 чаша вода

2 ч.л. чили на прах

1 супена лъжица сос Уорчестър

1 чаена лъжичка бял винен оцет

1 дафинов лист

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка чесън на прах

1/8 чаена лъжичка канела

1/8 ч.л. бахар

1/8 чаена лъжичка червен пипер - натрошен

 

1. Напръскайте тенджера с незалепващ спрей и сгорещете на умерено силен огън, прибавете лука и каймата и с помощта на гърба на дървена лъжица натрошете каймата. Гответе, като се разбърква от време на време, докато каймата се запържи, за около 5 минути.

2. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре, за да се съчетаят. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато се сгъсти - около 25 - 30 минути. Махнете дафиновия лист преди сервиране.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта