Регистрация

Люти солети

Автор:
трайкова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
1416
Оцени рецептата

1 с.л. несолено масло

1/2 средно голяма глава лук, нарязан не много фино

царевично брашно

2 ч.л. активна суха мая

1/4 ч топла вода

1 1/2 ч.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

6 чили чушлета (пресни или консервирани) - без семките и нарязани

1 ч мътеница

3 1/2 ч брашно

 

Запържете лука в маслото на умерен огън, докато леко покафенее. Отстранете от огъня и оставете настрана. Леко намажете с масло три големи тави и ги поръсете с брашно. Поръсете маята в топла вода в купа. Нека престои, докато маята се разтвори, след което се разбърква със захарта, солта, нарязаните чушки, лука, прясното мляко и 2 чаши брашно. Разбийте добре сместа. Добавете достатъчно от останалото брашно, така че да се направи лесно за боравене тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност; месете около 5 минути. Поставя се голяма намазана купа, покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 1-1/2 до 2 часа. Натиснете тестото надолу и се разделя на четири равни части. На набрашнена повърхност, разточете една част от тестото на квадрат. С помощта на нож или ролка за рязане на пица, нарежете квадратите на еднакви ленти. Поставете лентите върху подготвената тава. Повторете с останалите части на тестото. Оставете да втаса непокрито (1 час или повече). Печете при 200 градуса във фурната за 10 - 12 минути или до златисто.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта