Регистрация

Чили барбекю телешко

Автор:
jeni
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
543
Оцени рецептата

За маринатата:

4 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. чили на прах

1/8 ч.л. канела

1/4 ч зехтин

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч балсамов оцет

2 с.л. меласа

2 с.л. нарязан пресен риган - или 1 ч.л. сушен

1 с.л. чесън, счукан

680 г телешки стек

репички или зелена салата за украса

 

За маринатата:

Смесете кимиона, чилито на прах и канелата в малка тенджера. Сгорещете на средно-висока температура за 40 секунди. Прибавете олиото, лимоновия сок, оцета, меласата, ригана и чесъна. Изсипете маринатата върху месото в плитка чиния, като обърнете, така че да се покрие. Покрийте и охладете за 4 часа или за през нощта. Извадете от хладилника 30 минути преди печене. Сгорещете скарата. Извадете месото от маринатата. Изпечете до желаната готовност от всички страни, като мажете често с маринатата. Оставете да престои 5 минути. Нарежете на филийки и поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта