Регистрация

Телешки скалопини

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
2090
Оцени рецептата

450 г телешко месо, нарязано на кръгчета с дебелина 0,5 см

2/3 ч.л. сол

2/3 ч.л. червен пипер

1/3 ч зехтин

3 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън, обелена и счукана

2/3 ч.л. горчица

1/8 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. захар

3 с.л. брашно

1 малка глава лук, нарязан на филийки

1 зелена чушка - нарязана на тънки ивици

1 ч пилешки бульон

Растително масло

1/4 ч тънко нарязани пресни гъби

 

1. Нарежете месото на порции.

2. Смесете солта, червения пипер, олиото, лимоновия сок, чесъна, горчицата, индийското орехче и захарта в плитка купа. Разбърква се добре.

3. Потопете всяко парче телешко в сос и след това покрийте добре с брашно. Запазете всичкия останал сос. Запържете телешкото в малко количество олио.

4. Отстранете излишната мазнина.

5. Добавете лука и зелената чушка при телешкото месо.

6. Смесете пилешкия бульон с останалия сос и се изсипва върху телешкото.

7. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути.

8. Добавете гъбите. Разбъркайте.

9. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 2 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта