Регистрация

Говеждо месо на скара с пикантна портокалова марината

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
1237
Оцени рецептата

6 обезкостени говежди пържоли, набодени навсякъде с вилица

2 големи чушки, нарязани на четвъртинки

Кората на 2 портокала

1 ч портокалов сок

1/3 ч зехтин

2 скилидки чесън

1 с.л. соев сос

1 ч.л. оцет

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. едросмлян червен пипер

 

В голям плитък тиган, подредете пържолите на един слой и добавете чушките. В блендер, смесете портокаловата кора, сока, олиото, чесъна, соевия сос, червения пипер, оцета и солта до гладкост, залейте пържолите и чушките и мариновайте, покрито в хладилника за една нощ. Изпечете на скара до желаната готовност, като мажете с маринатата от време на време.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта