Регистрация

Червено зеле с ябълки

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

900 г червено зеле, накъсано фино

8 плода от хвойна; сушени, натрошени

120 мл вряща вода

1 ч.л. сол

225 г лук, нарязан

225 г ябълки, нарязани

60 г кафява захар

1 ч.л. семена ким

1 букет гарни

1 с.л. царевично нишесте

3 с.л. малцов оцет

1 с.л. студена вода

 

Поставете червеното зеле, плодовете хвойна, 1/4 ч вряща вода и солта в голяма тенджера. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 30 минути. Добавете останалата вода, лука, ябълките, захарта, кима и букета гарни. Покрийте съда и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като разбърквате често. Извадете букета гарни. Смесете царевичното нишесте с оцета и студената вода до гладкост. Добавете сместа при зелето и гответе непокрито за 10 минути. Разбърква се често, за да не изгаря.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта