Червено зеле с ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г червено зеле, накъсано фино
8 плода от хвойна; сушени, натрошени
120 мл вряща вода
1 ч.л. сол
225 г лук, нарязан
225 г ябълки, нарязани
60 г кафява захар
1 ч.л. семена ким
1 букет гарни
1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. малцов оцет
1 с.л. студена вода
Поставете червеното зеле, плодовете хвойна, 1/4 ч вряща вода и солта в голяма тенджера. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 30 минути. Добавете останалата вода, лука, ябълките, захарта, кима и букета гарни. Покрийте съда и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като разбърквате често. Извадете букета гарни. Смесете царевичното нишесте с оцета и студената вода до гладкост. Добавете сместа при зелето и гответе непокрито за 10 минути. Разбърква се често, за да не изгаря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ