Сотирани гъбки с ароматни подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Този апетитен мезерлък може да мине и за страхотно основно, ако не искате да хапвате прекалено тежки храни или месо. Но иначе си е уникална гранитура или предястие. Тъй кат ястието не е особено привлекателно на вид, сервирайте го през ринг, ако очаквате критични гости. Ако пък сте си се събрали близки, сгответе две порции, защото е доста изкусително.
Необходими продукти:
500 г пресни гъби
4 скилидки чесън
китка копър
2 с.л. олио
60-70 г масло
1 с.л. соев сос
черен пипер на вкус
сол - при нужда
лют пипер на вкус
клонка мащерка
50 г стафиди (по желание)
Начин на приготвяне:
Накиснете стафидите във вряла вода за 30-тина минути. След това отцедете добре и нарежете на ситно. Гъбите измийте и нарежете на парченца. Копъровите листенца отделете от дръжките, измийте, отцедете от водата и наситнете. Чесъна нарежете на много ситно или намачкайте с малко сол на паста.
Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Добавете маслото и щом се разтопи, добавете гъбените парчета и клонката мащерка. Гответе докато гъбите изпарят водата си. По средата на готвенето (приблизително) добавете стафидите, соевия сос, лютия и черния пипер и още сол при нужда.
Малко преди да махнете от огъня, добавете копъра и чесъна и махнете клонката мащерка. Сервирайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ