Регистрация

Царевична супа с праз

Автор:
dobrinska
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

4 стръка магданоз

1 стрък праз

1/2 морков, срязан по дължина

1 стрък целина, нарязана

1/4 дафинов лист

1 щипка градински чай

1 щипка мащерка

2 дебели резена бекон, нарязан на кубчета

1 ч царевица

1/2 ч лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана фино

4 ч пилешки бульон

3/4 ч картофи, нарязани на кубчета

1 1/2 ч домати, нарязани, белени

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч пълномаслена сметана

2 ч.л. царевично нишесте

 

Смесете първите 7 съставки. Завържете ги в тензух. Заделете. В голяма тенджера на умерен огън, сложете бекона, след което добавете царевицата, лука и целината и задушете, докато омекнат, около 5 минути. Добавете пилешкия бульон, картофите, доматите и букета Гарни в тензуха. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри непокрито за 1 час. Извадете букета Гарни. Добавете лютия пипер. Междувременно, разтворете царевичното нишесте в сметаната на стайна температура. Добавете сместа в супата и сгорещете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта