Царевичен хляб с ябълки и стафиди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За царевичния хляб:
2 големи белтъка
1 1/3 ч мляко
1/2 ч ябълково пюре
2 ч царевично брашно
1 с.л. захар
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
За плънката:
2 стръка целина, нарязана на кубчета
1 голяма глава лук, нарязан
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 ч.л. сушена мащерка
Сол и черен пипер на вкус
1 ч златисти стафиди
1/4 ч сухо шери (по желание)
2 ч пилешки бульон
За хляба:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Напръскайте квадратна тавичка с готварски спрей. В средно голяма купа, смесете яйцата, млякото и ябълковото пюре. Разбърква се добре. Смесете останалите сухи съставки и ги добавете към сместа с млякото и белтъка. Разбъркайте и изсипете в подготвената тава; пече се 15 мин. или до готовност. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
За плънката:
Напръскайте тиган с малко готварски спрей и запържете целината и лука до омекване. Добавете подправките; извадете и поставете в голяма купа. Добавете стафидите, ябълките и царевичния хляб, натрошен предварително. Смесете с бульона и шерито и се пече в предварително напръскана със спрей за готвене касерола, за около 12-15 минути. Към края на готвенето, свалете капака на запечете до кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ