Регистрация

Царевичен хляб с ябълки и стафиди

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
778
Оцени рецептата

За царевичния хляб:

2 големи белтъка

1 1/3 ч мляко

1/2 ч ябълково пюре

2 ч царевично брашно

1 с.л. захар

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

За плънката:

2 стръка целина, нарязана на кубчета

1 голяма глава лук, нарязан

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 ч.л. сушена мащерка

Сол и черен пипер на вкус

1 ч златисти стафиди

1/4 ч сухо шери (по желание)

2 ч пилешки бульон

 

За хляба:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Напръскайте квадратна тавичка с готварски спрей. В средно голяма купа, смесете яйцата, млякото и ябълковото пюре. Разбърква се добре. Смесете останалите сухи съставки и ги добавете към сместа с млякото и белтъка. Разбъркайте и изсипете в подготвената тава; пече се 15 мин. или до готовност. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

За плънката:

Напръскайте тиган с малко готварски спрей и запържете целината и лука до омекване. Добавете подправките; извадете и поставете в голяма купа. Добавете стафидите, ябълките и царевичния хляб, натрошен предварително. Смесете с бульона и шерито и се пече в предварително напръскана със спрей за готвене касерола, за около 12-15 минути. Към края на готвенето, свалете капака на запечете до кафяво.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта