Холандска пилешка супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг пиле, нарязано на порции
1 глава лук, обелена
4 скилидки, цели
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. пипер
2 стръка целина, нарязана на парчета
2 дафинови листа
1 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. розмарин
4 стръка магданоз
2 големи моркова, нарязани на парчета
113 г фиде
Прясно нарязан магданоз
В голям съд, сложете пилешкото и налейте достатъчно вряща вода, така че да го покрива; оставете да заври на силен огън. Махнете пилето в чиста тенджера. Сотирайте лука с чесъна и добавете към пилето заедно с дафиновите листа, 1/2 ч.л. сол, мащерката, розмарина, индийското орехче, пипера, целината, магданоза и морковите. Налейте 12 чаши студена вода. Оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, покрито в продължение на 5 часа или докато месото се отделя лесно от костите. Оставете да изстине. Прецедете бульона и обезкостете месото, нарежете и оставете настрана. Върнете пилешкия бульон в чиста тенджера и оставете да заври. Добавете фидето. Гответе в продължение на 5 минути. Върнете пилешкото в бульона, заедно с останалата сол. Гответе само докато се стопли хубаво. Опитайте на вкус и коригирайте подправките. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ