Фъстъчен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 скилидка чесън, нарязана на парчета
1 с.л. растително масло
1 малко парче свински черен дроб
1 с.л. смляно свинско месо
1 ч.л. доматено пюре
1/4 ч лют сос
1/2 ч вода
1 1/2 ч.л. фъстъчено масло
1 с.л. гранулирана захар
1 1/2 с.л. семена сусам
10 печени фъстъка, едро нарязани
тънки ленти от люта чушка, за гарнитура
На умерен огън, запържваме чесъна в масло. Добавяме черния дроб и свинското месо. Намаляваме котлона и добавяме доматеното пюре, разбъркваме и добавяме лютия сос. Разбъркваме отново и добавяме водата и фъстъченото масло. Увеличаваме котлона до умерен и добавяме захарта. Готвим 1 минута и прехвърляме в купа. Слагаме сусама в средно-горещ тиган, като бъркаме непрекъснато, докато покафенее – около 2 - 3 минути. Добавяме сусама в купата, заедно с нарязаните фъстъци. Сосът може да бъде гарниран с тънки ленти от люта чушка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ