Регистрация

Домашно къри на прах

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
1761
Оцени рецептата

3/4 ч кориандър

3/4 ч семена синап

1/4 ч семена от резене

2 с.л. семена целина

2 с.л. смляно индийско орехче

2 с.л. куркума, смляна

1 1/2 ч.л. карамфил, смлян

1 с.л. червен пипер люспи

1 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 малко парче сушен джинджифил

3 скилидки чесън

 

1. Сложете решетката на фурната в долната една трета. Загрейте до 150С.

2. Смесете кориандъра, синапа, кимиона, копъра, целината, индийското орехче, куркумата и карамфила в стъклен съд. Разбърква се добре.

3. Пече се в предварително загрята фурна за 30 минути, като се разбърква от време на време. Охладете напълно.

4. Прибавете червения пипер, сушения джинджифил и сушения чесън.

5. На малки партиди, смелете фино сместа от подправки в мелница за кафе или кухненски робот или пасатор. Разделете равномерно в буркани. Затворете плътно. Издържа за период до 6 месеца.





Виж още от категория "Подправки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта