Регистрация

Френска супа с праз Вишисоаз

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1254
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

3 средни стръка праз, внимателно измити и наситнени

1 средна глава лук, наситнен

2 ч картофи, ситно нарязани на кубчета (около 2 големи картофа)

4 ч пилешки бульон

1 ч равни части сметана и мляко

Сол на вкус

Бял пипер на вкус

 

1. В дълбок неметален съд за готвене, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете праза и лука. Гответе непокрити в микровълновата фурна още 3 минути.

2. Добавете нарязаните на кубчета картофи и пилешкия бульон в сместа от масло и праз. Гответе непокрити в микровълновата фурна 15-18 минути или докато картофите омекнат.

3. Прокарайте сместа през сито или разбийте с електрически миксер до гладкост.

4. Върнете в неметалния съд за готвене и внимателно добавете сметаната. Добавете сол и черен пипер на вкус.

5. Сложете супата покрита в микровълновата фурна за 4 минути или докато е много гореща.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта