Регистрация

Френска лучена супа

Автор:
Жана
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
573
Оцени рецептата

2 с.л. (1/4 бучка) масло

1/4 ч зехтин

1,5 кг лук, нарязан на тънки филийки

2 ч сухо бяло вино

6 ч пилешки бульон

Препечени филийки

1 ч сирене Грюер

 

Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Добавете лука и гответе, докато покафенее, като се разбърква от време на време, около 45 минути. Добавете виното и оставете да заври, като остъргвате залепналите по дъното парченца. Гответе 5 минути. Добавете залепналите парченца. Гответе 5 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 1 1/2 часа. Поръсете със сол и пипер на вкус. Загрейте грила. Насипете супата в купички. Покрийте с филийки препечен хляб. Поръсете с настъргано сирене. Изпечете под грила, докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта