Фенси бобено пюре с червен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Много бърза и ефектна по цвят и вкус гарнитура, която можете да добавите към менюто в последния момент. Има варианти за интерпретация според наличните продукти и според вкуса.
Необходими продукти:
500 г отцеден боб от косерва или сварен домашен боб
1 голяма глава сочен червен лук (водняк)
1 скилидка чесън
листата на 2-3 стръка пресен джоджен
100 мл мляко или сметана (млечна, незаквасена)
50-60 г масло
сол при нужда (обикновено консервите са обилно подсолени)
джоджен, босилек или чубрица (изберете си едно от трите)
Начин на приготвяне:
Пресипете боба в купана на пасатора, като по желание можете да си запазите зърна за украса, които просто да намачкате, за да има пюрето две текстури. В купата прибавете още нарязания на едро червен лук, скилидката чесън, джоджена или друга от изброените подправки. Подгрейте млякото с маслото докато маслото се разтопи и налейте при боба. Пюрирайте. Опитайте на вкус и добавете още подправки или лук по желание. Цветът е лилав, но това може само да радва.
По желание разбъркайте с цели или намачкани зърна боб и за украса можете да поръсите наситнена прясна подправка, каквато сте използвали или наситнен червен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ