Регистрация

Телешко със сушени домати

Автор:
петя добрева
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
879
Оцени рецептата

450 говежда флейка, нарязана на тънки филийки

2 ч.л. бренди

2 с.л. соев сос

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. царевично олио

8 ч вода

2 с.л. захар

1/4 ч портокалова кора, ситно нарязана

1/2 ч сушени домати, фино нарязани

1/2 ч царевично олио

4 стръка зелен лук, нарязани на 2 см парчета

2 скилидки чесън; нарязан фино

2 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино

1 люта чушка, нарязана

 1/4 ч пилешки бульон

Едра сол

Прясно смлян черен пипер

 

Смесете брендито и соевия сос в купа. Добавете месото и разбъркайте добре. Добавете нишестето и се разбърква много добре. Добавете олиото и смесете добре, така че да се отделят парчетата месо. Оставете на стайна температура в продължение на 20 минути или до един час. Междувременно пригответе портокаловата кора; Сложете водата и захарта да заври на силен огън в тенджера. Добавете кората и гответе 5 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Накиснете сушените домати във вряща вода за 10 минути или докато омекнат. Нарежете ги на тънки ленти. В голям тиган или уок загрейте олиото, докато се сгорещи, почти докато запуши (180 градуса). Добавете месото, като се използват пръчици за хранене или голяма вилица, за да се разделя на парчета, докато се готвят. След като стане златисто, след около 2 минути, извадете от тигана с решетъчна лъжица и се отцежда добре; заделете. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Добавете портокаловата кора, сушените домати, зеления лук, чесъна, джинджифила и лютата чушка. Гответе на силен огън за 1-2 минути, като се разбърква, докато чесънът стане златист. Върнете месото в тигана, добавете бульона, разбъркайте добре и варете, като се разбърква в продължение на 3 минути, докато цялата течност се изпари. Поръсете със сол и пипер на вкус. Прехвърля се в чиния и се поднася горещо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта