Регистрация

Телешко със смокини

Автор:
gabi
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
1272
Оцени рецептата

3 кг телешко филе

1 ч.л. джинджифил, смлян

1/4 ч брашно

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

2 с.л. зехтин

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

1 консерва (450 г) домати, нарязани

1 ч телешки бульон

1 червена пиперка, нарязана

12 пресни смокини

 

Избършете месото с влажна кърпа. Смесете джинджифила, брашното, солта и черния пипер и втрийте сместа в месото. Загрейте зехтина в голяма тенджера; добавете месото и запържете добре от всички страни. Добавете лука, доматите, бульона и червената пиперка. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 2-1/2 до 3 часа или докато месото омекне. Добавете смокините по време на последните 15 минути от варенето. Поставете месото в чиния и обградете със смокини. Оставете течността в тенджерата да изстине леко, за да можете да отстраните всички възможни мазнини на повърхността. Сгорещете отново и сервирайте отделно върху парчета месо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта