Регистрация

Телешко със сметанов сос грейви

Автор:
Силвето
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

1 кг телешко месо

1/2 ч вода

3 моркова, нарязани на парчета от по 5 см

225 мл заквасена сметана

2 с.л. зехтин

3 картофа, обелени и нарязан на четвъртинки

3 глави лук, нарязан на четвъртинки

1 с.л. брашно

 

Запържете месото от всички страни в горещо олио. Добавете вода. Покрийте и оставете да къкри около 2 1/2 до 3 часа. Добавете зеленчуците. Покрийте и оставете да къкри още 30 минути или докато зеленчуците омекнат. Извадете месото и зеленчуците в чиния за сервиране. Отцедете мазнината, без 2 с.л. и добавете брашното. Направете запръжка, като разбърквате непрекъснато. Добавете вода при отцедената мазнина, така че да се получи 1 чаша. Прибавете сместа в брашно и се готви, като се бърка непрекъснато, докато стане гладко и леко се сгъсти. Добавете сметаната и варете, като се разбърква непрекъснато, на слаб огън, докато се сгорещи. Поднесете месото със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта