Регистрация

Телешко с китайски сос

Автор:
Savatova
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

450 г телешко, нарязано на тънки филийки

За маринатата:

1 с.л. соев сос

1 с.л. вода

1 с.л. сухо шери

2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. царевично нишесте

За соса:

2 с.л. лют кетчуп

1 с.л. сос хойсин

1 с.л. сос за пържоли

2 ч.л. сос Уорчестър

2 ч.л. кафява захар

1/2 ч.л. сос табаско

За спагетите:

60 г тънки китайски спагети, натрошени наполовина

За гарниране:

1 стрък зелен лук, ситно нарязан

 

Смесете съставките за маринатата в купа и добавете месото; разбъркайте, така че да се покрие. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа. Смесете съставките за соса в купа и оставете настрана. Начин на приготвяне: Налейте 5 см олио в дълбок тиган. Поставете на силен огън, докато достигне температура от около 190градуса. Добавете половината спагети и изпържете за около 5 секунди. Обърнете и от другата страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Изпържете останалите спагети. Сложете ги в чиния, притиснете и заделете. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Добавете месото и гответе в продължение на около 1 до 1 1/2 минути от всяка страна или до желаната готовност. Прехвърлете в чиния, докато приготвяте останалото месо. Върнете телешкото в тигана и оставете на умерен огън. Изсипете соса отгоре и гответе, като разбърквате, така че да се покрие, за 2 мин. Полейте телешкото върху спагетите и поръсете със зелен лук. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта