Регистрация

Телешко с китайски броколи

Автор:
любомира
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
844
Оцени рецептата

450 г телешко филе

За маринатата:

2 ч.л. тъмен соев сос

1 ч.л. скаридена паста

2 ч.л. царевично нишесте

2 ч.л. оризово вино

450 г китайски броколи

1 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня

За соса:

1/2 ч.л. паста от скариди

1 ч пилешки бульон

1/2 ч.л. сос сатай

1 ч.л. захар

1 ч.л. тъмен соев сос

2 ч.л. оризово вино

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1/2 ч.л. вода

 

Поставете месото във фризера за около 20 минути или докато е твърдо на допир. Нарежете го на много тънки филийки. Поставете филийките в купа с всички съставки за маринатата и се съхранява в хладилник в продължение на 20 минути. Накъсайте броколите и нарежете листата на кубчета. Обелете стъблата и се нарязват на много тънки диагонални филийки. Измийте много добре под течаща студена вода. Бланширайте броколите за 2 минути в голяма тенджера с подсолена, вряща вода. Отцедете добре и подредете в чиния. Заделете на топло. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Когато олиото се сгорещи, добавете месото и се запържва, като се разбърква в продължение на 2 мин. Отцедете съдържанието на тигана в гевгир, поставен върху купа от неръждаема стомана, като заделите част от мазнината. Върнете 1 супена лъжица от отцеденото олио в тигана и сгорещете отново. Добавете пастата от скариди и 3 супени лъжици от бульона и запържете в продължение на 30 секунди. Добавете останалия бульон и останалите съставки за соса и гответе още 30 мин. Когато сосът се сгъсти, върнете месото в тигана и се разбърква, за да се смеси добре. Поднесете с топлите броколи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта