Регистрация

Телешко с кисело мляко в питка

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

1/2 ч сухо червено вино

2 с.л. зехтин

2 ч.л. чесън, счукан

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сол

1 щипка пипер

450 г телешко

1 с.л. масло или маргарин

4 питки

3 ч нарязана маруля

1 ч краставица, обелена, без семената и фино нарязана

 1 ч нарязани домати

1 ч кисело мляко

 

Смесете виното, зехтина, чесъна, ригана, солта и черния пипер. Нарежете месото на тънки ленти. Изсипете винената марината върху месото и се оставя да престои в продължение на 1 час при стайна температура. Отцедете и запържете на партиди в горещо масло, като се разбърква, в продължение на 2 до 3 минути или до кафяво от всички страни. Дръжте на топло. Срежете питките по средата, така че да се получи джоб. Напълнете с маруля, домат, краставица и кисело мляко. Добавете месото и поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта