Регистрация

Телешко с джинджифилов сос

Автор:
Благослава
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

2 кг телешко филе

2 глави лук, нарязан на тънки филийки

8 цели зърна черен пипер

4 зърна карамфил

1 дафинов лист

1 ч бял оцет

1 ч вода

1/2 ч ябълков оцет

1/4 ч зехтин

1/2 ч.л. сол

2 ч вода, кипяща

10 джинджифилови бисквити

1/2 ч заквасена сметана

1 с.л. брашно

 

Поставете месото в дълбока керамична или стъклена купа. Добавете лука, зърната черен пипер, карамфила и дафиновия лист. Изсипете белия винен оцет и ябълковия оцет върху месото; оставете в хладилника, покрито, в продължение на 4 дни. Обръщайте месото по два пъти всеки ден. Извадете месото от маринатата, подсушете добре с хартиени кърпи и прецедете маринатата в купа. Заделете лука и 1 чаша от маринатата. Запържете месото от всички страни в олио. Поръсете със сол. Изсипете вряла вода около месото. Поръсете с натрошените бисквити и оставете да къкри покрито за 1 1/2 часа. Обръщайте често. Добавете 1 чаша от заделената марината и гответе месото 2 часа или повече, докато омекне. Извадете и дръжте на топло. Прецедете течността от готвенето в голяма тенджера. В малка купа смесете сметаната с брашното. Прибавете сместа при соковете от готвенето и варете, като се разбърква, докато сосът се сгъсти и стане гладък. Нарежете месото на филийки и го добавете в горещия сос грейви. Подредете филийките месо в чиния и полейте с допълнително сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта