Регистрация

Телешко с гъбен сос

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
528
Оцени рецептата

450 г гъби

1/4 ч масло или маргарин

1 средно голяма глава лук, нарязан фино

3 ч галета

1/4 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. пипер

1 ч.л. сол

450 г бутер тесто

8 телешки стека, с дебелина 3 см

2 яйца, разделени

4 ч.л. вода

 

Махнете пънчетата на 8 от гъбите и заделете гъбите. Нарежете останалите гъби и пънчетата ситно. Сложете голям тиган на умерен огън. Разтопете маслото. Добавете гъбите и лука и задушете за 5 минути или докато течността се изпари. При разбъркване се добавят галетата, мащерката, солта и черния пипер и сместа се охлажда. Пригответе тестото според указанията на пакета. Изрежете 8 правоъгълни парчета и заделете изрязаното тесто. Поставете 1/3 чаша от гъбената смес в центъра на всеки правоъгълник и покрийте със стек и 1 цяла гъба. В малка купа разбийте белтъците и 2 ч.л. вода с вилица. Намажете краищата на тестото. Прегънете тестото върху стека и гъбите, така че краищата да се припокриват и притиснете, за да се слепят. Разточете изрезките тесто и изрежете с помощта на формичка за бисквитки с форма на листо. Намажете с разбит белтък и подредете върху пълнените пакетчета. Сложете в тавичката. Охладете в продължение на 2-3 часа. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 минути преди да изпечете. Загрейте фурната до 200ºС. В чаша, разбийте жълтъка с 2 супени лъжици вода и намажете бутерките. Печете до желаната готовност - около 25 мин.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта