Регистрация

Телешко с вино и джинджифил

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
18 Jan
|
Видяна:
1045
Оцени рецептата

3 кг телешко филе

2 с.л. мазнина за готвене

Сол

Пипер

1/2 ч лук, нарязан

1/2 ч зелена чушка, нарязана на кубчета

1/4 ч соев сос

1/4 ч сухо бяло вино

1 ч.л. джинджифил - прясно настърган; или

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч вода

115 г гъби от буркан, нарязани, сокът заделен

2 с.л. царевично нишесте

Горещ сварен ориз

 

Запържете месото в мазнината. Добавете сол и черен пипер на вкус и извадете от съда. Отстранете излишната мазнина. Добавете лука, зелената пиперка, соевия сос, виното, джинджифила, водата и гъбите; разбъркайте добре. Върнете месото в тигана. Покрийте и оставете да къкри за 3 1/2 до 4 часа или до готовност. Обърнете веднъж. Извадете и дръжте на топло. За 2 чаши сос, налейте течността от тигана в мерителна чашка с обем 2 чаши. Оставете да престои 1 мин. докато мазнината излезе на повърхността. Заделете 4 с.л. мазнина. Добавете достатъчно вода (или друга течност), така че да се получат 1 1/2 чаши течност. Върнете месото в тигана. В същата чаша, измерете 1/2 чаша студена вода и смесете с брашното. Добавете сместа бавно към течността в тигана. Оставете да заври, като се разбърква често, докато се сгъсти, около 3 минути. Опитайте соса и ако е необходимо добавете сол и пипер. Нарежете месото на филийки и поднесете с горещия сос. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта