Регистрация

Телешко с броколи и чеснов сос

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
589
Оцени рецептата

450 г телешко

1 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

Щипка бял пипер

680 г броколи

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. сусамово олио

1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. олио

1 с.л. олио

1 с.л. фино нарязан чесън

1 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил

2 с.л. бобен сос

1 ч нарязани консервирани бамбукови кълнове

 

Отстранете мазнината от месото и го нарежете на 5 см ленти. Нарежете лентите на парчета от по 0,3 см. Смесете месото, 1 с.л. растително масло, солта и белия пипер в стъклена или пластмасова купа. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Обелете стъблото броколи. Нарежете по дължина на 3 см парчета и отделете розичките. Нарежете стъблата на парчета от по 2-3 см. Поставете броколите във вряща вода. Покрийте и гответе за 2 мин.; отцедете. Изплакнете незабавно обилно със студена вода; отцедете. Смесете царевичното нишесте, сусамовото олио и бульона. Сгорещете голям тиган на силен огън. Добавете 2 с.л. олио и разпределете равномерно по дъното. Добавете телешкото месо; запържете за 2 минути или докато е кафяво. Извадете от съда. Сгорещете тигана много добре. Добавете 1 с.л. олио и разпределете равномерно по дъното. Добавете чесъна, джинджифила и бобения сос; запържете за 30 секунди. Добавете бамбука и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете телешкото и броколите. Добавете сместа с царевично нишесте; гответе, като се разбърква 15 секунди или докато се сгъсти.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта