Регистрация

Телешко с бамя

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
654
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, наситнен

1 скилидка чесън, счукан

450 г телешки стек, нарязан на кубчета

2 домата, обелени и нарязани

Сол и пипер (на вкус)

2 консервирани люти чушки, наситнени (или на вкус)

450 г бамя, подрязана и нарязана на кръгчета

 

Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна и гответе, като се разбърква, докато лукът омекне. Добавете месото и гответе, като се разбърква от време на време, докато се зачерви. Добавете доматите и подправките. Покрийте, намалете огъня до слаб и варете, до желаната готовност на месото и има червеникав сос в съда, от 7 до 10 минути. Междувременно, бланширайте бамята, като я поставите в тенджера с вряща подсолена вода и гответе в продължение на 3 до 5 минути. Отцедете и я сложете в съда с месото. Гответе още 5 минути, като разбърквате. Сервирайте горещо с ориз на пара.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта