Регистрация

Телешко с аспержи

Автор:
петя добрева
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
689
Оцени рецептата

450 г телешки стек, нарязан на тънки ленти

сол

1 ч.л. царевично нишесте

соев сос

900 г пресни аспержи, измити, подрязани и нарязани диагонално на парчета

2 средно големи глави лук, срязан наполовина по дължина, след това на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

зехтин

3 с.л. бобен сос

1/2 ч.л. захар

 

Сложете месото в купа и добавете 1 чаена лъжичка сол, царевичното нишесте и 2 супени лъжици соев сос. Загрейте широк тиган или уок на силен огън и добавете 1/4 чаена чаша мазнина. Добавете чесъна и гответе, само докато стане бледо кафяв. Извадете и изхвърлете. Добавете месото, като разбърква често и гответе, докато почти покафенее. Поставете в купа. Добавете още 3 с.л. олио. Добавете лука. Гответе около 1-2 мин. като разбърквате непрекъснато. Направете малка вдлъбнатина върху лука; добавете бобения сос. Гответе, докато лукът започне да става полупрозрачен. Добавете аспержите и поръсете с 1 чаена лъжичка сол, захар и 1 супена лъжица соев сос. Покрийте и варете, като от време на време се разбърква добре, докато аспержите поомекнат. След това покрийте с месото. Гответе, като разбърквате, докато месото се сгорещи. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта