Регистрация

Телешко по фламандски

Автор:
надежда
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
862
Оцени рецептата

900 г телешко месо, нарязано на малки кубчета

1/2 ч брашно

1/4 ч масло или маргарин

1 глава лук, нарязан на филийки

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 скилидка чесън, счукан

2 ч бира

1/4 ч брашно

 

Покрийте телешкото с 1/2 чаша брашно. Запържете месото в разтопено масло. Отстранете излишната мазнина. Смесете месото, лука, солта, черния пипер, чесъна и бирата в уреда за бавно готвене. Покрийте и гответе на слаб огън за 5-7 часа или до омекване. Включете огъня до силен. Разтворете останалата 1/4 чаша брашно в малко количество вода. Прибавете сместа при месото и гответе на висока мощност за 20 - 30 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта