Регистрация

Телешко в червено вино

Автор:
gabi
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
593
Оцени рецептата

1,3 кг телешко филе

3 резена бекон, нарязани на кубчета

1 ч.л. чесън, счукан

1 ч.л. натрошен риган

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. маргарин

1 с.л. зехтин

1/2 ч нарязан лук

1/4 ч нарязани моркови

1/4 ч нарязана целина

1/2 ч сухо червено вино

2 ч телешки бульон

1 1/2 ч домати от консерва, нарязани

1 дафинов лист

2 с.л. меко масло, по желание

2 с.л. брашно по желание

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Поставете един слой броколи в блата за пай или директно в тавичка за пай. Натрошете сиренето отгоре, покрийте с останалите броколи, като подредите така, че стъблата да сочат центъра, а розичките навън. Добавете морковите и червения пипер. Смесете яйцето, ригана и евапорираното мляко. Изсипете върху зеленчуците. Пече се, хлабаво покрито с фолио, за един час или докато пълнежът стегне. Свалете фолиото през последните 10 мин.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта