Регистрация

Телешки шницели със сметана

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
869
Оцени рецептата

4 големи телешки шницели, изтънени с чукче за месо

Сокът на 1 лимон

1/4 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч масло

1/4 ч сухо бяло вино

225 г печурки, избърсани и нарязани на филийки

2 с.л. зелен лук, нарязан фино

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

1/2 ч пълномаслена сметана

 

Сложете месото в плитка чиния и полейте с лимоновия сок. Оставете да се маринова около 30 мин. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Изхвърлете лимоновия сок. Поръсете със сол, черен и червен пипер. Сложете брашното в чиния и потопете парчетата месо едно по едно; изтръскайте излишното. Заделете. В голям тиган, разтопете 3 супени лъжици масло на умерен огън. Когато се разпени, сложете месото. Запържете в продължение на 3-4 минути от всяка страна или докато станат хрупкави и леко покафенеят. Изсипете виното в съда и оставете да заври на слаб огън. Задушете в продължение на 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Извадете месото и сложете в затоплена чиния. Заделете на топло, докато приготвяте соса. Добавете останалото масло в тигана и го загрейте на умерен огън. Когато пяната се уталожи, добавете гъбите, дивия или зелен лук, солта, черния пипер и индийското орехче в тигана и се разбърква добре, за да се смесят. Гответе в продължение на 3 минути или докато гъбите омекнат. Сваля се от огъня и се добавя сметаната. Изсипете соса върху шницелите и поднесете веднага. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта