Регистрация

Телешки Шатобриан

Автор:
ivanova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
655
Оцени рецептата

1 цяло бонфиле, около 1 кг

1/2 ч зехтин

Сокът на 1 лимон

1 голяма скилидка чесън, счукан

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2-3 стръка прясна мащерка

 

Поръсете месото със сол и пипер и разтрийте със смес от олиото, лимоновия сок и чесъна. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 1 час. Запечете върху много добре сгорещени въглища за около 2-3 мин. от всяка страна. Прехвърлете месото в тава за печене с решетка на дъното. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна до желаната готовност. Нарежете на диагонални филийки и поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта