Регистрация

Телешки скалопини с лимон

Автор:
radito
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
889
Оцени рецептата

680 г телешки скалопини, изтънени до 0,5 см дебелина

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. брашно

2 с.л. маргарин

2 с.л. зехтин

3/4 ч телешки бульон

6 тънки резени лимон

1 с.л. лимонов сок

 

Подправете телешкото с черен пипер, след това ги потопете в брашно и изтръскайте излишното. В тиган, разтопете маргарина и зехтина над умерен огън. Когато се разпени, добавете телешкото и леко задушете до златисто кафяво. Прехвърлете месото в чиния. Излейте по-голямата част от мазнината от тигана, като оставите тънък слой на дъното. Добавете 1/2 чаши телешки бульон и оставете да ври енергично в продължение на няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Остържете всички прилепени към дъното и стените на тигана парченца. Върнете телешкото в тигана и подредете лимоновите резенчета отгоре. Покрийте тигана и оставете да къкри на слаб огън за 10 - 15 минути или докато телешкото омекне. Прехвърлете в чиния за сервиране и обградете с лимонови резенчета. Добавете 1/4 чаша на останалия телешки бульон към соковете в тигана и оставете да ври, докато бульонът се превърне на сиропообразна глазура. Добавете лимоновия сок и гответе 1 минута. Изсипете соса над месото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта