Регистрация

Телешки котлети с каперси

Автор:
ivanova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
580
Оцени рецептата

4 телешки котлета, по 170 г всеки

2 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1 с.л. растително масло

60 г каперси, отцедени

1/4 ч бяло сухо вино

1 дафинов лист

3 с.л. кондензирано мляко

За гарниране:

1 мариновано цвекло, тънко нарязано на филийки

4 листа маруля

 

Поръсете котлетите с лимонов сок и подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Загрейте олиото в тиган и запържете котлетите в продължение на 3 минути от едната страна. Обърнете и добавете отцедените каперси. Запържете отново в продължение на 3 минути; извадете котлетите и сложете в предварително загрята чиния. Изсипете виното в тигана, като остъргвате всички залепнали частици от дъното на тигана. Добавете дафиновия лист, оставете течността да къкри 3 минути. Извадете дафиновия лист. Смесете кондензираното мляко и коригирайте подправките. Залейте котлетите. Нарежете цвекло на ивици и подредете върху листа маруля като гарнитура.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта