Регистрация

Телешки джолан с лимон

Автор:
roni
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

1 кутийка бира

170 г консерва доматено пюре

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

4 скилидки чесън, счукан

1 средно голяма тиквичка, тънко нарязана на филийки

1/2 ч пресни гъби, нарязани на филийки

3 моркова - белени и нарязани на филийки

1,2 кг червени картофи, добре измити и нарязани на кубчета от по 2 см

1 - 1,5 кг телешки джолан, без мазнината

1 с.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. лимонов сок

 

Смесете бирата и доматеното пюре в уреда за бавно готвене. Смесете с брашното, солта, черния пипер и чесъна до гладкост. Прибавете лука, гъбите, морковите и картофите. Добавете джоланите и натиснете надолу в зеленчуковата смес. Покрийте и варете на слаб огън за 8 1/2-9 часа или докато месото и картофите омекнат. Прибавете лимоновите кори и лимоновия сок точно преди сервиране.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта