Регистрация

Телешки гювеч

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

1.3 кг телешко месо

4 ч вода

1 дафинов лист

1 ч.л. мащерка

3 стръка магданоз

1 ч.л. цели зърна черен пипер

2 глави лук, ситно нарязан

2 моркова, нарязани на филийки

2 стръка целина, нарязани тънко

За гарниране:

1 малка зелка - нарязана на резени

6 картофа - нарязани на половинки

6 моркова, нарязани на дебели филийки

3 пащърнака, нарязани на дебели филийки

1 малка ряпа - нарязана на кубчета

 

Накиснете глинен съд в студена вода за 10 минути. Сложете месото. Добавете водата. Трябва да има вода колкото само да покрие месото. Добавете билките, лука, морковите и целината. Покрийте съда и се поставя в студена фурна. Включете фурната на 225С и оставете да се пече 1 час. Добавете зеленчуците за гарниране, покрийте съда и продължете готвенето за още един час. Поднася се с хрян или пригответе дресинг с хрян, като смесите 1 чаена чаша заквасена сметана, 3 супени лъжици паста от хрян и сока от 1/2 лимон.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта