Регистрация

Телешки гърди с билкова плънка

Автор:
yordanka
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
599
Оцени рецептата

За плънката:

3 резена бекон, нарязани на кубчета

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

115 г гъби, нарязани на парчета

1/4 ч магданоз, нарязан, пресен

1 с.л. пресен копър, нарязан фино

1 ч.л. листа естрагон, сушен

1 ч.л. листа босилек, сушен

225 г телешка кайма

1/2 ч галета

3 големи яйца

1/3 ч заквасена сметана

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

За телешкото:

1,3 кг телешки гърди

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 с.л. растително масло

2 ч телешки бульон, горещ

2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч заквасена сметана

 

Запържете бекона в тиган, добавете лука и гответе в продължение на 5 минути. Отцедете и нарежете гъбите, добавете ги в тигана и гответе още 5 минути. Свалете сместа от котлона, оставете да се охлади и се прехвърля в купа. Добавете подправките, телешката кайма, галетата, яйцата и сметаната. Разбърква се добре. Поръсете със сол и пипер. За телешкото: С помощта на остър нож, направете прорез в месото. Напълнете с плънката, затворете отвора с клечки за зъби. Поръсете месото със сол и пипер. Загрейте олиото в голям съд. Поставете месото в съда и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 1/2 часа. Мажете от време на време с телешки бульон. Заделете на топло. Изсипете останалия бульон в съда и остържете залепналите по дъното парченца, Оставете да заври. Смесете царевичното нишесте със заквасената сметана и добавете сместа в съда, като разбърквате, докато с сгъсти. Нарежете телешкото на филийки и поднесете соса отделно.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта