Регистрация

Телешка яхния със спанак

Автор:
трайкова
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

6 малки консервирани домата, неотцедени

1 цяло прясно чили чушле

4 средно големи глави лук, цели

1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета

6 с.л. олио

450 г телешко филе, нарязано на кубчета

1 ч вода

1/4 ч.л. захар

1/4 ч.л. сол

2 ч.л. лют червен пипер (или на вкус)

1 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

450 г пресен спанак

 

Заделете 1/2 чаша сок от консервираните домати и изхвърлете останалата част от сока. Смесете чили чушлето, доматите, лука и зелената чушка в кухненски робот и разбийте, докато зеленчуците са нарязани ситно, но не пюрирани. Загрейте олиото в голям тиган и леко задушете зеленчуците и говеждото месо за 5 минути на силен огън. Добавете запазения доматен сок, водата, захарта, солта, червения пипер и джинджифила. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 2 часа. Разбърква се от време на време, за да не изгаря. В същото време, накиснете спанака в топла вода за 15 минути. След това изплакнете обилно, отделете листата, изплакнете отново, нарежете наедро и оставете настрана. След 2 часа, добавете спанака в съда и варете на умерен огън за 30 минути, докато водата се изпари и спанакът е сварен. Около половин час преди сервиране, сварете ориза. Сервирайте ястието върху ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта