Регистрация

Телешка фахита

Автор:
desislavva
|
Дата:
18 Jan
|
Видяна:
858
Оцени рецептата

1/2 ч барбекю сос

1/4 ч червен винен оцет

1/4 ч олио, разделени

2 с.л. пушек на прах

1 скилидка чесън, фино счукан

1/2 ч.л. лют сос

450 г тънки телешки котлети

1 голма зелена чушка, нарязана на ленти

1 глава лук - нарязан на резени

8 тортили, затоплени

заквасена сметана

настърган чедър

 

В голяма неметална купа, смесете барбекю соса, оцета, 2 супени лъжици олио, подправката с пушек, чесъна и лютия сос; добавете пържолите, като се разбърква, за да се покрият. Покрийте и оставете в хладилника за 1-2 часа, като периодично се разбърква. Извадете месото от маринатата; заделете маринатата. В голям тиган, над средно-висока температура, запържете пържолите в оставащите 2 супени лъжици олио за 5-6 минути или докато вече не са розови. С помощта на решетъчна лъжица, извадете пържолите в голяма купа; дръжте на топло.

В същия тиган, запържете леко чушката и лука за 5-6 минути или докато поомекнат. Добавете заделената марината и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Прибавете месото и оставете да се сгорещи. Сервирайте в топлите питки, гарнирано със заквасена сметана и сирене.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта