Регистрация

Телешка пържола с картофи и гъби

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
622
Оцени рецептата

4 средно големи картофа

12 скилидки чесън, едро нарязан

1 ч зехтин

2 ч.л. едра сол

Прясно смлян черен пипер

4 печурки, подрязани и избърсани

900 г телешки стек, без мазнина

 

Загрейте фурната до 250С.

40 минути преди да готвите пържолата и гъбите, набодете картофите с вилица веднъж или два пъти. Поставете ги директно върху скарата на пещта, сложена най-долу, като оставите достатъчно място за гъбите, които ще се готвят на същата скара. Сложете чесъна в блендер или кухненски робот с 4 супени лъжици от олиото. Смесете до гладкост. Добавете останалото олио, солта и черния пипер. Смесете до гладкост. Сложете гъбите в тава. Покрийте с половината от чесновата паста. Втрийте хубаво в гъбите. Оставете да престои в продължение на поне 30 минути. Поставете месото в плитък съд, достатъчно голям, за да го побере. Изсипете останалата чеснова паста и втрийте от двете страни на месото. Оставете да се маринова за най-малко 30 минути или докато месото стане със стайна температура. Преди да изпечете пържолата и гъбите, сложете голяма тава върху долната скара на фурната и загрейте за 10 минути. Извадете съда. Веднага сложете месото с цялата марината в тавата. Сложете във фурната на най-долния ред. Поставете гъбите на горния рафт в същото време. Изпечете месото до желаната готовност. Обърнете месото и гъбите. Печете още 6 минути. Извадете месото, гъбите и картофите от фурната. Оставете месото да престои около 5 минути, нарежете на тънки филийки.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта