Регистрация

Телешка кайма с тиквички и домати

Автор:
alexander
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
993
Оцени рецептата

115 г говежда кайма

1/2 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки или настърган

2 с.л. соев сос

Сол

2 малки тиквички, обелени и нарязани на филийки

2 домата, нарязани на парчета по дължина

1/2 ч вода

1 ч.л. захар

3 с.л. зехтин

1 1/2 с.л. царевично нишесте - разтворено в

1/3 ч вода

 

1. Смесете телешката кайма, лука, соевия сос и солта. Обелете и нарежете на филийки тиквичките. Нарежете доматите.

2. Загрейте олиото в уок или голям тиган. Запържете каймата, като разбърквате, докато покафенее - около 2-3 минути. Добавете тиквичките и 1/2 чаша вода; разбъркайте хубаво. Покрийте съда с капак.

3. Гответе още 5 мин., като разбърквате от време на време.

4. Добавете доматите и захарта, покрийте и гответе още 2 - 3 минути.

5. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте много добре. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта