Регистрация

Телешка глава

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
1515
Оцени рецептата

1 телешка глава

4 глави лук

3 глави чесън

2 връзки кориандър

царевични или брашнени тортили

 

Почистете главата, като премахнете очите, ушите и т.н. Отстранете езика. Ако го оставите, ще придаде странен вкус на месото. Увийте главата в хартиена торба, заедно с лука, чесъна и кориандъра. След това увийте в зебло. Изкопайте дупка 60 см дълбока и запалете огън от дърва в нея. Изчакайте, докато огънят стане на въглища, а след това ги покрийте с пепел. Поставете главата отгоре и покрийте с около 5 сантиметра суха пръст или пясък. Напълнете дупката. Добавете още 13-15 сантиметра пръст или пясък отгоре. Запалете огън отгоре. Използвайте бавно горяща дървесина като дъб или мескит. Оставете главата в дупката между 12 и 18 часа. Поднесете с тортили.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта