Регистрация

Тарталета с ориз и круши

Автор:
george
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

2 ч сухо червено вино

1 ч.л. смляна канела

2 големи круши, обелени, разполовени по дължина и почистени от сърцевината

2 ч сварен ориз

2 ч лека сметана

1/2 ч захар

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч.л. сол

2 яйца, разбити

1 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. захар

 

Пригответе блата според указанията на опаковката. Сложете в кръгла тавичка за пай с диаметър 25 см. Печете на 225 градуса във фурната за 8 - 10 минути или до златисто. Сложете виното и канелата в тенджера и оставете сместа да заври. Добавете крушите. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Обърнете крушите в соса и гответе още 5 - 10 минути или до омекване. Извадете от виното и оставете настрана. Смесете ориза, сметаната, захарта, маслото и солта в тенджера. Гответе на умерен огън за 12-15 мин. или докато се сгъсти леко. Постепенно прибавете една четвърт от горещия пудинг в яйцата; върнете сместа в тенджерата, като се разбърква непрекъснато. Продължете да готвите 1-2 минути. Добавете ванилията. Изсипете сместа в приготвения блат. Поставете крушите, с отрязаната страна надолу, върху дъска за рязане. Направете тънки надлъжни прорези във всяка круша, до една трета надолу откъм края с дръжката. Подредете ги ветрилообразно върху пудинга. Намалете фурната до 180С и се пече 30 минути или докато пудингът стегне. Извадете от фурната; поръсва се с 1 супена лъжица захар. Поставете тарталетата във фурната на около 10-ина сантиметра от реотаните и се пече 1-2 минути или докато отгоре се зачерви. Охлажда се леко преди сервиране.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта