Регистрация

Тайландска кокосова супа с пилешко

Автор:
яна маринова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
943
Оцени рецептата

2 ч пилешки бульон

400 мл кокосово мляко, неподсладено

1/2 ч прясна лимонена трева, нарязана на тънки филийки

1 бр. пилешки гърди, с кожата и костите

1 с.л. (или повече) сок от лайм

1/2 люто чушле, наситнено

пресен кориандър, нарязан

 

Сложете първите три съставки в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня, добавете пилешкото и оставете да къкри, докато почти се свари, около 12 минути. Прехвърлете в чиния и отцедете. Обезкостете месото. Нарежете на парчета от по 1 см. Прецедете бульона и сложете в чиста тенджера. Добавете 1 с.л. сок от лайм и чушлето и оставете да къкри, докато се редуцира до 2 чаши, около 20 минути. Добавете пилешкото и оставете да къкри, само докато се сгорещи. Опитайте и добавете още сок от лайм по желание. Насипете супата в купички. Поднесете с пресен кориандър. 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта