Регистрация

Сърдечно минестроне

Автор:
george
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

450 г пикантна или леко пикантна италианска наденица

2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан ситно

3 големи скилидки чесън, нарязани

5 ч бульон

1 консерва 800 г домати, нарязани ситно

1 пакет 280 г замразен спанак, нарязан

1 1/2 ч нарязани моркови

1 1/2 ч замразени зелен фасул, кръгъл, нарязан

1 1/2 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. сушен риган

1 щипка лют пипер на люспи

1 консерва 530 г зелен фасул, плосък сорт

3/4 ч паста мидички (малки)

 

Набодете наденицата през обвивката на няколко места и я сложете в тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри за 15 минути или докато се свари. Отцедете, обелете и нарежете на филийки. В голяма тенджера, сгорещете масло и запържете леко до кафяво филийките наденица. Добавете лука и чесъна; гответе 2 - 3 минути, докато омекнат. Добавете пилешкия бульон, нарязаните домати, включително сока им, замразения спанак, морковите, боба, босилека, ригана и червения пипер на люспи. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 10 минути или докато зеленчуците са почти крехки. Добавете плоския зелен фасул, заедно с течността, пастата и граха. Оставете да къкри 5 ~ 7 минути, или докато пастата се свари до степен ал денте - крехка, но все още твърда. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разредете супата с допълнително пилешки бульон (ако желаете). Сипете супата в затоплени купички и поръсете с настърган пармезан. За 6-8 порции.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта