Сърдечно минестроне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пикантна или леко пикантна италианска наденица
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан ситно
3 големи скилидки чесън, нарязани
5 ч бульон
1 консерва 800 г домати, нарязани ситно
1 пакет 280 г замразен спанак, нарязан
1 1/2 ч нарязани моркови
1 1/2 ч замразени зелен фасул, кръгъл, нарязан
1 1/2 ч.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сушен риган
1 щипка лют пипер на люспи
1 консерва 530 г зелен фасул, плосък сорт
3/4 ч паста мидички (малки)
Набодете наденицата през обвивката на няколко места и я сложете в тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри за 15 минути или докато се свари. Отцедете, обелете и нарежете на филийки. В голяма тенджера, сгорещете масло и запържете леко до кафяво филийките наденица. Добавете лука и чесъна; гответе 2 - 3 минути, докато омекнат. Добавете пилешкия бульон, нарязаните домати, включително сока им, замразения спанак, морковите, боба, босилека, ригана и червения пипер на люспи. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 10 минути или докато зеленчуците са почти крехки. Добавете плоския зелен фасул, заедно с течността, пастата и граха. Оставете да къкри 5 ~ 7 минути, или докато пастата се свари до степен ал денте - крехка, но все още твърда. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разредете супата с допълнително пилешки бульон (ако желаете). Сипете супата в затоплени купички и поръсете с настърган пармезан. За 6-8 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ