Регистрация

Сухо телешко къри

Автор:
radito
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
554
Оцени рецептата

1/2 ч от течност от тамаринд

2 с.л. олио

900 г телешко филе

1 средно голяма глава лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

1 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино

1 с.л. кориандър, смлян

1 малка пръчка канела

1 ч.л. кимион, смлян

1 ч.л. чили паста

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. карамфил, смлян

1/2 ч.л. паста от аншоа

2 1/2 ч кокосово мляко

Сварен ориз

 

В купа, смесете 1/3 чаша гореща вода и 2 1/2 супени лъжици тамаринд. Оставете да престои 30 минути. Отстранете семената. Подгответе течност от тамаринда с помощта на 1/2 чаша гореща вода и 1/4 чаша от кашата. Заделете. Загрейте олиото в уок или 5-литрова тенджера над средно-висока температура: добавете месото, по няколко парчета наведнъж, и гответе, докато покафенее от всички страни. Извадете с решетъчна лъжица, когато лукът омекне. Добавете кориандъра, канелата, кимиона, чили пастата, черния пипер, карамфила и пастата от аншоа. Запържете до смесване, като разбърквате. Върнете месото в съда и разбъркайте, докато се покрие със сместа от подправки. Добавете течността от тамаринд и кокосовото мляко. Оставете да заври след това покрийте, намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри като периодично се разбърква, докато месото е много крехко, а сосът е много гъст и почти сух - 1 1/2 до 2 часа. Сваля се от огъня; изхвърлете пръчката канела и мазнината от соса. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта