Супа топчета с джинджифил и кресон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топчетата:
1 консерва (225 г) водни кестени
450 г фино смляно свинско месо
4 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
Бял пипер (на вкус)
1 1/2 ч.л. соев сос
2 1/8 ч.л. царевично нишесте
Сол на вкус
За супата:
5 ч зеленчуков бульон
5 ч пилешки бульон
Сол
Прясно смлян черен пипер
2 връзки кресон, нарязан
3 стрък зелен лук, ситно нарязан
За топчетата: Нарежете ситно 12 от водните кестени. Заделете останалите за гарниране. Смесете каймата, джинджифила, нарязаните водни кестени, соевия сос, царевичното нишесте, солта и пипера. Разбъркайте хубаво и оформете малки топчета. За супата: Сложете двата вида бульон да заври на слаб огън в голяма тенджера. Сложете една четвърт от топчетата в бульона и поширайте, докато изплуват на повърхността. Покрийте и дръжте на топло. Повторете с останалите топчета. Около 20 минути преди сервиране, върнете в бульона на огъня, оставете да заври и добавете топчетата. Гответе в продължение на 10 - 15 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Увеличете огъня до умерено слаб. Добавете кресона и зеления лук. Гответе, непокрито, в продължение на няколко минути, докато кресонът поомекне и стане светло-зелен на цвят. Добавете останалите водни кестени и варете в продължение на една минута, така че да останат хрупкави. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ