Регистрация

Супа топчета с джинджифил и кресон

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
599
Оцени рецептата

За топчетата:

1 консерва (225 г) водни кестени

450 г фино смляно свинско месо

4 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

Бял пипер (на вкус)

1 1/2 ч.л. соев сос

2 1/8 ч.л. царевично нишесте

Сол на вкус

За супата:

5 ч зеленчуков бульон

5 ч пилешки бульон

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 връзки кресон, нарязан

3 стрък зелен лук, ситно нарязан

 

За топчетата: Нарежете ситно 12 от водните кестени. Заделете останалите за гарниране. Смесете каймата, джинджифила, нарязаните водни кестени, соевия сос, царевичното нишесте, солта и пипера. Разбъркайте хубаво и оформете малки топчета. За супата: Сложете двата вида бульон да заври на слаб огън в голяма тенджера. Сложете една четвърт от топчетата в бульона и поширайте, докато изплуват на повърхността. Покрийте и дръжте на топло. Повторете с останалите топчета. Около 20 минути преди сервиране, върнете в бульона на огъня, оставете да заври и добавете топчетата. Гответе в продължение на 10 - 15 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Увеличете огъня до умерено слаб. Добавете кресона и зеления лук. Гответе, непокрито, в продължение на няколко минути, докато кресонът поомекне и стане светло-зелен на цвят. Добавете останалите водни кестени и варете в продължение на една минута, така че да останат хрупкави. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта