Регистрация

Супа със сьомга

Автор:
benito
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

213 г консерва сьомга

100 г цели скариди

600 мл зеленчуков бульон

1 малка глава лук, необелен, нарязан на четвъртинки

1 дафинов лист

2 белтъка

8 тънки филийки морков бланширани и нарязани на цветчета

2 с.л. сухо шери, по желание

 

Отцедете сока от консервата сьомга в тенджера. Натрошете рибата и заделете. Обелете скаридите. Поставете главите и черупките в тенджерата и заделете скаридите при рибата. Добавете бульона, лука и дафиновия лист в тенджерата. Оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 45 мин. Свалете бульона от котлона и го прецедете в кана през сито, застлано с влажен тензух. Измийте тенджерата и върнете бульона, отново през ситото. Разбийте белтъците на сняг. Поставете бульона на умерен огън и оставете да заври. Като разбивате внимателно, прибавете белтъците, по 1 с.л. в даден момент. Когато сместа заври, оставете да къкри леко в продължение на 10 минути, без да чупите коричката на белтъка, която ще оформи на повърхността. Оставя се да престои в продължение на 5 минути, преди да го прецедите за последен път през ситото. Претоплете супата преди сервиране в чинии заедно със сьомгата, обелените скариди, цвeтчетата от моркови и шерито, ако ще използвате.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта