Супа със сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
213 г консерва сьомга
100 г цели скариди
600 мл зеленчуков бульон
1 малка глава лук, необелен, нарязан на четвъртинки
1 дафинов лист
2 белтъка
8 тънки филийки морков бланширани и нарязани на цветчета
2 с.л. сухо шери, по желание
Отцедете сока от консервата сьомга в тенджера. Натрошете рибата и заделете. Обелете скаридите. Поставете главите и черупките в тенджерата и заделете скаридите при рибата. Добавете бульона, лука и дафиновия лист в тенджерата. Оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 45 мин. Свалете бульона от котлона и го прецедете в кана през сито, застлано с влажен тензух. Измийте тенджерата и върнете бульона, отново през ситото. Разбийте белтъците на сняг. Поставете бульона на умерен огън и оставете да заври. Като разбивате внимателно, прибавете белтъците, по 1 с.л. в даден момент. Когато сместа заври, оставете да къкри леко в продължение на 10 минути, без да чупите коричката на белтъка, която ще оформи на повърхността. Оставя се да престои в продължение на 5 минути, преди да го прецедите за последен път през ситото. Претоплете супата преди сервиране в чинии заедно със сьомгата, обелените скариди, цвeтчетата от моркови и шерито, ако ще използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ