Регистрация

Супа Сен Жермен

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

680 г сушен грах, накиснат

2 ч.л. захар

3 л пилешки бульон

1/2 ч.л. сол

4 с.л. масло

2 ч пресен зелен грах, сварен

4 моркова, обелени и настъргани

3/4 ч сметана

2 глави лук, настърган

3/4 ч мляко

1 голям стрък праз, нарязан фино

1 с.л. масло

5 листа маруля, нарязани на кубчета

заквасена сметана или шери (по желание)

 

Поставете изцедения, сушен грах в тенджера. Добавете пилешкия бульон, оставете да заври, оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Отстранявайте пяната от повърхността. Разтопете маслото в тиган; сотирайте морковите и лука, докато лукът стане златист, прибавете праза и марулите, оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Разбъркайте сместа със зеленчуците в супата, добавете захарта и солта. Оставете да къкри, докато грахът омекне, около 2 часа. Пасирайте пресния грах в блендер. Пасирайте и супата. Върнете в тенджерата на котлона. Добавете сметаната и млякото. Сгорещете само до кипене; като се разбърква от време на време, за да не изгори. Точно преди сервиране, добавете маслото. Украсете с малко заквасена сметана, капка шери или и двете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта