Супа Сен Жермен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г сушен грах, накиснат
2 ч.л. захар
3 л пилешки бульон
1/2 ч.л. сол
4 с.л. масло
2 ч пресен зелен грах, сварен
4 моркова, обелени и настъргани
3/4 ч сметана
2 глави лук, настърган
3/4 ч мляко
1 голям стрък праз, нарязан фино
1 с.л. масло
5 листа маруля, нарязани на кубчета
заквасена сметана или шери (по желание)
Поставете изцедения, сушен грах в тенджера. Добавете пилешкия бульон, оставете да заври, оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Отстранявайте пяната от повърхността. Разтопете маслото в тиган; сотирайте морковите и лука, докато лукът стане златист, прибавете праза и марулите, оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Разбъркайте сместа със зеленчуците в супата, добавете захарта и солта. Оставете да къкри, докато грахът омекне, около 2 часа. Пасирайте пресния грах в блендер. Пасирайте и супата. Върнете в тенджерата на котлона. Добавете сметаната и млякото. Сгорещете само до кипене; като се разбърква от време на време, за да не изгори. Точно преди сервиране, добавете маслото. Украсете с малко заквасена сметана, капка шери или и двете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ