Регистрация

Супа с целина и кайсия

Автор:
марина цекова
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

450 г целина

113 г лук

113 г сушени кайсии

1 1/2 ч.л. растително масло

700 мл зеленчуков бульон

1/2 ч.л. сол

Пипер на вкус

 

Почистете целината, измийте и нарежете на тънки парчета. Обелете и фино нарежете лука. Наситнете кайсиите. Загрейте олиото. Добавете целината и лука, покрийте с капак и задушете леко, без да запържвате, в продължение на 10 минути. Тенджерата се разклаща от време на време, за да не залепне. Добавете кайсиите, бульона и подправките. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за около 45 минути. Оставя се да изстине леко, преди да се сложи в блендера. Пасирайте и върнете в тенджерата, за да се стопли отново. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта